מתכון להכנת מנה ראשונה לשולחן בסוכה: טרטר טונה עם אבוקדו ושומר
תגים:
באדיבות ריו מרה
בין אם לאירוח אלגנטי לשולחן בסוכה או כמנה ראשונה לארוחות החג, קבלו מתכון מרשים, מרענן, וקל להכנה: טרטר טונה עם אבוקדו ושומר – שילוב מושלם של טונה טעימה בשמן זית, עם קוביות אבוקדו קרמיות והפריכות הארומטית של השומר.

המתכון באדיבות מותג הטונה ריו מרה שיצרו מנה ראשונה צבעונית ומזינה, שמציגה את חומרי הגלם במלוא הדרם ומעניקה חווית טעמים ים־תיכוניים:
מרכיבים (ל־4 מנות):
- 4 קופסאות (80 גרם כל אחת) טונה ריו מרה בשמן זית
- 1 אבוקדו בשל
- 1 שומר
- מיץ מחצי לימון
- 20 גרם שמן זית כתית מעולה
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- עלי בייבי רעננים לקישוט
אופן ההכנה:
- חוצים את האבוקדו, מוציאים את הגלעין, קולפים וחותכים לקוביות. מניחים בקערה, מזליפים שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור, ומערבבים בעדינות.
- חותכים את השומר לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את טונה ריו מרה המסוננת והמפוררת בעדינות, ומערבבים קלות.
- מניחים את התערובת על צלחות אישיות. בעזרת רינג מתכת יוצרים צורת “פטי” אחידה – או משתמשים בכף/כוס רחבה כדי לעצב עיגול קומפקטי.
- מקשטים בעלי בייבי רעננים ומגישים מיד.
טיפ: מומלץ להגיש לצד פרוסות חלה טריות או קרקרים מלוחים – למנה חגיגית ומלאת סטייל.