טעמים חדשים לשולחן החג: מסורת עם טוויסט קריספי
15.10.24 / 07:38
ערב חג סוכות בפתח ואיתו ההזדמנות לרענן את התפריט המסורתי. השנה, למה לא להפתיע את המשפחה עם גרסאות מודרניות ופריכות למנות האהובות? בין אם מדובר בדגים, בשר או אפילו מנות צמחוניות, הסוד טמון בטקסטורה המושלמת. מומחי הקולינריה של Beko מציעים מגוון רעיונות יצירתיים שישדרגו את ארוחות החג שלכם, תוך שמירה על הטעמים המוכרים והאהובים. הנה כמה הצעות שיהפכו את שולחן החג שלכם למרגש ומפתיע:
לראש ולא לזנב: מקלות דגים קריספיים לצד רוטב מרענן
מצרכים:
1 חתיכה פילה דג מסוג דניס
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 כוס קמח
1 ביצה
2 כפות חלב (אפשר מים במקום)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
פירורי פנקו (לפי כמות הדגים)
בשביל הרוטב:
½ כוס מיונז
½ שמנת חמוצה
1 כף מלפפון חמוץ טחון
1 כפית מיץ חמוצים
1 כפית פטרוזיליה
1 כפית עשב שמיר
1 כפית עירית
1 כפית שום, טחון
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס, מכינים מגש עם נייר אפייה.
- מחלקים את החומרים ל-3 קערות: קערה עם קמח, קערה שנייה עם חלב וביצה ובקערה השלישית נשים את פירורי הפנקו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
- חותכים את הדג לרצועות (אפשר גם להשאיר בשלמותו) ומפזרים מלח ופלפל על כל חלק. את הדג נחתוך מהצד הארוך(לפחות 8 מקלות, תלוי בכמות הסועדים)
- טובלים את מקלות הדג לקערת הקמח, לאחר מכן טובלים אותו בתערובת הביצים ולבסוף מכסים בתערובת פנקו.
- מניחים את המקלות בסדר יפה לתבנית האפייה.
8.אופים כ-20 דקות, עד שהופכים מקלות חום זהוב.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושמים בצד.
- מחלקים את המנה לשתי צלחות הגשה, אחת למקלות הדגים ובשנייה מניחים את הרוטב בכוס קטנה. מומלץ להוסיף קצת ירקות טריים להגשה.
זוקיני קראנץ'
מצרכים:
1 זוקיני
1 חלבון ביצה
¼ כוס קמח שקדים
¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת
1 כפית פלפל
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-190
- חותכים את הקישואים לשניים, מוציאים את הגרעינים בכף ופורסים זוקיני בעובי 2 ס"מ, 4 אורך ס"מ.
- לוקחים שתי קערות.
- בקערה הראשונה שמים חלבון ביצה.
5.בקערה השנייה קמח שקדים פרמזן גבינה, פלפל, אבקת שום ופפריקה.
- מכסים תחילה חתיכות קישואים בחלבון ביצה ולאחר מכן בתערובת גבינה.
- מניחים את הקישואים על נייר אפייה בקו אחד.
8.אופים במשך 25 דקות.
- מגישים עם רוטב שמעודף עליכם(ספייסי מיונז, קטשופ, איולי כרצונכם
עוף קריספי אגוזים עם פירה
מצרכים:
2 חזה עוף שלמים
40 מ"ל שמן זית
30 גרם חרדל דיז'ון
30 מ"ל מים
1 שן שום
1 כפית טימין
80 גרם אגוזי מלך קצוצים
60 גרם קמח מלא
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
עבור הפירה:
3 תפוחי אדמה
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל
2 כפות מהמים שבושלו תפוחי האדמה (אפשר יותר, תלוי במרקם הרצוי)
אופן ההכנה :
- פורסים את העוף בקרש החיתוך ומחלקים לרוחב לשניים.
- מערבבים בקערה שמן זית, חרדל, מים, שום וטימין ומוסיפים את חזה העוף ומכסים ברוטב מרינדה ל- 4 שעות במקרר.
- בצלחת גדולה מערבבים אגוזי מלך קצוצים, קמח מלא, מלח ופלפל.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- לאחר 4 שעות שהייה במקרר, לוקחים את העוף ומכסים את שני הצדדים בתערובת האגוזים עם הקמח. מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה. מניחים חתיכות עוף בתבנית ומכסים בנייר אפייה . אופים 20 דקות ואז פותחים את החלק העליון ואופים 15 דקות נוספות.
- שוטפים תפוחי האדמה . חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות (לא לקלף אותם).
- מרתיחים 500 מ"ל מים בסיר. מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים 15 דקות.
- מסננים תפוחי אדמה מוסיפים מלח ופלפל מועכים הכל יחד.
- בשתי צלחות הגשה מניחים מחית תפוחי אדמה בצד אחד ואת נתחי העוף בצד השני. מגישים עם ירקות טריים.