בְּשֵׁם הַשֵּׁם: המלון היוקרתי בירושלים לא קיבל אישור שימוש בשם וישלם פיצוי ענק
20.04.25 / 17:48
העליון דחה את בקשת הבעלים לעיכוב ביצוע וקבע: ישלם להילטון העולמית מעל 111 מיליון שקל על הפרת הסכמים

הייתם פעם ב"וולדורף אסטוריה"? מתברר כי היתה זו טעות מוחלטת: רשת הילטון העולמית לא אישרה לבעל המלון להשתמש בשם המפורסם.
סכסוך משפטי חריף בין רשת הילטון הבינלאומית למישל אוחיון, איש עסקים יהודי-צרפתי ומבעלי מלון וולדורף אסטוריה היוקרתי בירושלים, הגיע לנקודת רתיחה עם החלטת בית המשפט העליון שדחה את בקשת אוחיון לעכב את ביצוע פסק הדין המחייב אותו בתשלום של למעלה מ-111 מיליון שקל.
המאבק המשפטי החל לאחר שהילטון טענה כי התאגידים בבעלות אוחיון לא עמדו בתנאי ההלוואה שקיבלו ולא שילמו את דמי הרישיון להשתמש בשם המלון היוקרתי. במסגרת ההליכים הראשוניים, הטיל בית המשפט המחוזי בירושלים צו עיקול זמני על נכסים של אוחיון בהיקף של 99 מיליון שקל.
"אוחיון לא שילם אגורה שחוקה אחת מהסכומים הגדולים שנפסקו לחובתו בבוררות", טענה הילטון בפנייה לבית המשפט. הילטון העולמית, המיוצגת על ידי עורכי הדין עופר צור, נונה לרנר ואורן מאירי ממשרד גורניצקי, ניסתה תחילה לגבות את החוב בצרפת אך ללא הצלחה.
ההליך המשפטי המרכזי התנהל במסגרת בוררות בינלאומית בלונדון, שם נקבע לאחר 20 חודשים כי אוחיון ישלם להילטון סכום של 18.5 מיליון דולר: 2 מיליון דולר על דמי הרישיון, ו-16.5 מיליון דולר על ההלוואה ודמי המפתח. בסוף 2022, לאחר סיכומים נוספים, חויב אוחיון בתשלום של 3 מיליון דולר נוספים כריבית וכ-1.5 מיליון דולר עבור שכר טרחה ודמי בוררות.
מלון וולדורף אסטוריה, המשתרע על עשר קומות וכולל 226 חדרים, ממוקם בפינת הרחובות אגרון ודוד המלך ונחשב לאחד המלונות היוקרתיים ביותר בירושלים. המלון נבנה על חורבות מלון פאלאס הערבי ונפתח ב-2014 בהשקעה של 150 מיליון דולר על ידי משפחת רייכמן הקנדית, שמכרה אותו לאוחיון ב-2017 תמורת 170 מיליון דולר.
מעניין לציין כי אוחיון כבר איבד את הבעלות על המלון ב-2020, כאשר קרן יורק קפיטל מימשה שעבוד על ההלוואה שנטל והשתלטה על המלון. ההליך המשפטי בעניין זה התנהל בבית משפט בלוקסמבורג.
בהחלטתה האחרונה, כפי שפורסם היום ב'כלכליסט', דחתה השופטת גילה כנפי-שטייניץ את טענות אוחיון באשר לפגמים פרוצדורליים בהליך וקבעה כי "המבקש לא הבהיר מהו הנזק שייגרם לו כתוצאה מביצוע פסק הדין, ובפרט שעה שהוא עצמו טוען שאין לו נכסים בישראל".
ההחלטה מאפשרת להילטון להמשיך בהליכי האכיפה בישראל ומחזקת את עמדת בתי המשפט בישראל באשר לאכיפת פסקי בוררות זרים, גם כאשר הצד החייב הוא תושב חוץ.