מכירים את היקירים? מרב נכבד ונשיא העליון בדימוס ועד פעילי קהילה
20.01.25 / 21:13
שנים-עשר אישים מרשימים, המייצגים את הפסיפס האנושי של העיר, יקבלו את העיטור המכובד ביום ירושלים הקרוב. בין הזוכים: הרב אברהם גרשון בינט, השופט בדימוס אליקים רובינשטיין, ד"ר סאלח ג'אבר ופעילי חברה וקהילה המקדישים את חייהם למען תושבי העיר
"יקירי ירושלים" תשפ"ה: עיריית ירושלים הכריזה השבוע על שנים-עשר 'יקירי העיר' לשנת תשפ"ה, אשר נבחרו על ידי ועדה ציבורית בראשות נשיא בית המשפט המחוזי בדימוס, השופט דוד חשין. העיטור היוקרתי, המוענק מאז 1967, מבטא הוקרה לאישים אשר תרמו תרומה משמעותית וייחודית לעיר הבירה.
הרשימה המגוונת של הזוכים משקפת את הפסיפס האנושי העשיר של ירושלים, וכוללת אנשי משפט, רפואה, חינוך ופעילים חברתיים. בין המצטיינים נמצאים השופט בדימוס אליקים רובינשטיין, ד"ר סאלח ג'אבר, הרב אברהם גרשון בינט, פרופ' שלוה וייל ואישים נוספים אשר הקדישו את חייהם לקידום העיר ותושביה.
השנה התקבלו המלצות רבות למתן העיטור, כאשר המועמדים שנבחרו מייצגים מסר של רעות, חיים משותפים ופיוס בין כל חלקי החברה הירושלמית. טקס הענקת העיטור צפוי להתקיים ביום ירושלים, שיחול השנה ב-26 במאי, לאחר אישור הרשימה בישיבת מועצת העיר הקרובה.
"הזוכים השנה מייצגים את מפעל העשייה הרחב בעיר ומהווים דוגמה ומופת לפעילות למען הקהילה", ציינו בעירייה. "תרומתם לעיר ולתושביה משקפת את המסורת רבת השנים של התנדבות ומעורבות חברתית, המאפיינת את ירושלים מאז ומתמיד".
רשימת האישים שנבחרו לקבל את העיטור תובא לאישור המועצה בישיבתה הקרובה. העיטור יוענק ליקירי העיר בטקס מיוחד, המתקיים מדי שנה ב'יום ירושלים'.
להלן תקציר הפרטים אודות 12 הזוכים בעיטור "יקיר ירושלים" (לפי א'-ב'):
אשמח לערוך ולתמצת את התיאורים. הנה הגרסה המקוצרת לכל אחד מיקירי העיר:
הרב אברהם גרשון בינט: מייסד ומנהל מסגרות חינוך "אל המקורות" וכולל "תומר דבורה". מתנדב ב"יד שרה" ו"עזר מציון", פעל לקליטת עולי חבר העמים ושילובם בחברה הירושלמית.
אילה טל-אל: מובילה בשילוב ילדים חירשים וכבדי שמיעה בחברה דרך עמותת AV. קידמה תוכניות ליווי והדרכה, הקימה סניפים והכשירה אנשי מקצוע בתחום.
איציק קלה: תרם לפיתוח הזמר הים תיכוני והתרבות הישראלית. פעיל חברתי המתמקד בגיוס כספים למטרות קהילתיות.
השופט אליקים רובינשטיין: שופט בית המשפט העליון בדימוס, יועץ משפטי לממשלה לשעבר. השתתף במשא ומתן לשלום עם מצרים, ירדן והפלסטינים, וכתב רבות על חשיבותה של ירושלים.
דבורה מנדלוביץ': הקימה את המתנ"ס הראשון לדתיים וחרדים בארץ וניהלה אותו 50 שנה. ייסדה את מוקד צמי"ד ותיאטרון קהילתי לנערות עם תסמונת דאון.
יהודה רחמים: תרם לבנייה ופיתוח שכונות ירושלים. פעיל בסיוע למשפחות נזקקות ובקידום אחדות בין תושבי העיר.
ד"ר מאיר ארנפרויד: קידם תעשיות מתקדמות בירושלים ופיתח את פארק התעשייה בעטרות. פעיל בתחומי חינוך ומורשת ישראל.
רו"ח מיכאל ברזילאי: תרם לפיתוח הכלכלה, התעשייה והתיירות בירושלים. מתנדב במוסדות חינוך לספר את סיפורי השואה והתקומה.
ד"ר סאלח ג'אבר: רופא בכיר המנהל מספר מרכזים רפואיים. תורם לקירוב לבבות בעיר ומעביר את הידע המקצועי שלו דרך קורסים ומחקרים.
עו"ד סטיוארט הרשקוביץ: פעל לפיתוח מכון לב ומכון טל, קידם חינוך לנשים וייזם מפגשי מדע בין חילונים לדתיים. הוביל העברת המרכז העולמי של האיחוד האורתודוכסי לישראל.
רחל דביר: הקימה וניהלה חברות הייטק בירושלים המעסיקות עובדים מכל המגזרים. חלוצה בהעסקת נשים חרדיות בתעשיית ההייטק.
פרופ' שלוה וייל: חוקרת קהילות ישראל הנידחות וזיקתן לירושלים. פעלה בקליטת העלייה מאתיופיה, חיזוק יחסי ישראל-הודו ומיגור אלימות נגד נשים.
ראש העיר ירושלים, משה ליאון מציין כי "שנים עשר אנשי ונשות הזהב שנבחרו ליקירי העיר ירושלים מרכיבים את הפסיפס והפלורליזם הירושלמיים. הנבחרים, נשים וגברים כאחד, הם חלק בלתי נפרד מנשמתה ולבה של ירושלים. יום יום וללא כל תמורה, הם מושיטים ידם ומעניקים מזמנם, מכוחם ומאהבתם למען כלל תושבי העיר ממגוון המגזרים. הערכים שהם מובילים הם סמל ומופת לנתינה, לאחדות ולסולידריות, והם מאירים את הבירה באור של תקווה ואכפתיות. הם מתווים את דרכינו כחברה מכבדת ומכובדת, תרומתם הייחודית לאורך השנים היא נכס יקר מפז והיא מעוררת השראה בנו ובקהילה כולה. כולנו נמשיך לבנות ירושלים חזקה, יפה ומלוכדת, עיר שבה עזרה לזולת וחסד הם ערכי היסוד של חיינו".