סוף סוף זה קורה: בתי הספר של אונר"א בירושלים ייסגרו בתוך חצי שנה



בעקבות החוק האוסר על פעילות אונר"א בישראל, עיריית ירושלים נערכת לקליטת 900 תלמידים הלומדים בששת בתי הספר של הארגון במזרח העיר. במחנה הפליטים שועפאט, שבו מתגוררים כ-20 אלף תושבים, צפויה ההשפעה המשמעותית ביותר

מטה אונר"א בירושלים. צילום: מאוחדים

עיריית ירושלים נערכת ליישום החוק החדש האוסר על פעילות אונר"א בשטח ישראל. על פי הערכות, כ-900 תלמידים הלומדים כיום בששת בתי הספר של הארגון במזרח ירושלים יצטרכו למצוא מסגרות חינוכיות חלופיות.

ההשפעה המשמעותית ביותר של החוק תורגש במחנה הפליטים שועפאט, המחנה היחיד הנמצא בשטח הריבוני של ישראל. במחנה, המונה לפחות 20 אלף תושבים, מפעיל אונר"א שלושה בתי ספר בהם לומדים 622 תלמידים. בנוסף, הארגון מפעיל במקום ארבעה מרכזים רפואיים וחברתיים העוסקים בשיקום ותעסוקה.

פעילות אונר"א במזרח ירושלים כוללת גם בית ספר לבנות בסילוואן, שני בתי ספר קטנים נוספים, ומרכז הכשרה מקצועית בכפר עקב המשרת בעיקר את תושבי השטחים.

המצב החינוכי במזרח ירושלים מורכב גם כך. על פי דו"ח של עמותת עיר עמים מאוגוסט האחרון, קיים מחסור של 2,477 כיתות לימוד. מתוך 22 אלף ילדים שאינם רשומים בחינוך מוכר, העירייה יודעת על מקום לימודיהם של 11 אלף תלמידים בלבד, בעוד שלגבי 11 אלף הנותרים אין מידע.

עיריית ירושלים מסרה בתגובה כי היא "ליוותה ותמכה לכל אורך הדרך בדיונים בוועדת חוץ וביטחון וערוכה לקלוט את כל הילדים בבתי ספר עירוניים". העירייה הדגישה כי היא כבר מספקת מענה ליותר מ-100,000 ילדים במזרח ירושלים, והיא ערוכה לקלוט את מאות התלמידים הנוספים במסגרות הקיימות.

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה