"פתאום יצאה תולעת מקוביית השוקולד". איך זה קרה? וידאו
21.04.25 / 16:03
"פתחתנו חפיסת שוקולד וגילינו שהיא רוחשת תולעים". מומחה הכשרות הרב שטרנפלד מסביר מה הסיבה לכך

תולעים בשוקולד? מתברר שכן. ע' וייס, תושבת ירושלים, שיגרה אל המדור ארוע 'מזעזע' שהתרחש בביתם בעיצומו של חג הפסח. "פתחנו חפיסת שוקולד איכותית של חב' 'גרוס', ולהפתעתנו אנו מגלים שהיא מחוררת. תהינו לפשרם של החורים ואז בקעה לה מאחת החורים, לא פחות ולא יותר מאשר תולעת..."
הארוע, הם מספרים, הצליח להשבית להם את שמחת החג. "חלק מהילדים כבר אכלו מחפיסות השוקולד, והדבר גרם לנו כמובן לעגמת נפש".
מי אשם במקרה? פנינו למומחה הכשרות הרב שמואל שטרנפלד, מפקח בבד"ץ 'העדה החרדית' שחותמת הכשרות המהודרת שלה מתנוססת על המוצר, והוא הסביר שהבעיה אינה במפעל. "מדובר בשוקולד איכותי שמיוצר בתנאי כשרות מחמירים מאד. האגוזים, שמהם בקעה התולעת, הם איכויים ונקיים ובכל מקרה עוברים גם קליה קודם השימוש. כך שאין ספק כי השוקולד יצא מהמפעל ללא התולעת".
"בהמשך", הוא מעריך, "כנראה שהשוקולד אוחסן במקום שאין בו תנאי איחסון, אם בחנות או במקום אחר, וכך הגיעה אליו התולעת".
- האם שוקולד יכול לרחוש תולעים?
"בהחלט שכן. ולכן יש להקפיד על איחסון נאות, אם בחנות ואם בבית. עובדה: במקרה זה שוקולד איכותי מאד שיוצר תחת השגחה מחמירה, לא אוחסן כראוי וזה מה שגרם להימצאות התולעים במוצר".