הפ(צ)יצה. הירושלמית שנבחרה לפיצה הכשרה הטובה ביותר בעולם
11.03.25 / 10:13
הפיצה הירושלמית שכבשה את המקום הראשון לפיצה הכשרה בעולם | והיא אפילו בכשרות מהדרין המקומית

גאווה ירושלמית. מדריך TOP 50 PIZZA- מגזין הפיצות הנחשב בעולם בסגנון איטלקי/נאפוליטני, קיים אתמול (שני) את התחרות השנתית בטוקיו שביפן, שבה דירג את מיטב הפיצריות ברחבי העולם.
מי שזכתה בתואר "הפיצה הכשרה הטובה בעולם", הינה הפיצרייה הירושלמית "לה-פיאדרה" (PIEDRA) בבעלות איש העסקים החרדי יואל דרקסל, שותפו אופיר משען והשף אבי סינקלר.
זו הפעם השלישית ברציפות שבה המדריך היוקרתי, מדרג פיצרייה מישראל, וכמו בפעמים הקודמות, כך גם השנה,PIEDRA נכנסה לרשימה היוקרתית, כשזכתה במקום ה-37 מבין כלל הפיצריות בעולם, מה שהפך אותה בעצם לפיצרייה הכשרה הטובה בעולם.
באירוע, שבו השתתפו מיטב השפים מרחבי העולם, נקרא לבמה אבי סינקלר, שף ושותף ב'לה-פיאדרה' שקיבל בשם הפיצרייה ושותפיו תעודה מהמדריך המכונה בקרב המומחים "המישלן של הפיצות" בנוסף לחולצת שף של המדריך הנחשב.
שף אבי סינקלר עלה לבמה עם כובע כתום כמחווה לבני משפחת ביבס (צילום: רון ירקוני יחסי ציבור)
"אני מתרגש מהמעמד ומהאירוע המרשים", אמר שף סינקלר. "גאה ש'פיאדרה' זכתה בתואר הפיצה הכשרה הטובה בעולם ומבטיח לכולם כי גם בשנים הבאות 'פיאדרה' תמשיך להביא בשורה בדמות טעמים משובחים ותוסיף לתת כבוד למאכל שאנו חיים, נושמים ואוהבים כל כך – הפיצה".
שף סינקלר הנרגש עלה לבמה עם כובע כתום כמחווה לבני משפחת ביבס שנרצחו בשבי חמאס, וכשהציג את התעודה לקהל, סימן בתנועת יד עם שלוש אצבעות כמחווה לחטופה ששבה מהשבי כשהיא פצועה בכף ידה, אמילי דמארי.
על המחווה המרגשת שעשה על הבמה, אמר סינקלר: "התקופה המורכבת אותה אנו חווים מאז 7 באוקטובר, מלווה אותנו בכל יום ובכל דקה. גם ברגע משמח שכזה, מחובתנו לזכור את מי שזכינו לשמוח בחזרתם לשלום, ולצערי, את מי שלא שבו לביתם בדרך לה פיללנו והותירו בנו זעזוע וכאב עמוק. נמשיך לקרוא מעל כל במה לשובם של אחינו ואחיותינו החטופות והחטופים הנמצאים כבר 522 ימים בשבי חמאס. שובם לביתם יהיה ניצחון ענק ושמחה אדירה לכולנו".
בשנת 2016 נפתח הסניף הראשון של פיצריית PIEDRA ברחוב אגרון בירושלים. השם PIEDRA נבחר על ידי הבעלים כמחווה של השף, אבי סינקלר לאימו, ממוצא ארגנטיני. משמעות השם היא "האבן", המייצגת את ליבה של הפיצרייה – טאבון האבן המובער על ידי עצים, ומכין את הפיצה במהירות, באיכות ובחום של יותר מ-400 מעלות, כנהוג בשיטה הנאפוליטנית. הפיצות המשובחות מורכבות מחומרי גלם מובחרים וטריים המספקים חוויה של טעמים עשירים.
PIEDRA - מסעדת הפיצה, המונה כיום שלושה סניפים – שניים בירושלים וסניף נוסף בפתח תקווה, עמלה בימים אלו על התרחבות הרשת ועל פתיחת שירות משלוחים. הסניפים נמצאים תחת כשרות מהדרין הרבנות המקומית.
הטקס בטוקיו
(צילום: רון ירקוני)