עוף סיני בזיגוג אשכוליות אדומות
אלדה נתנאל
18.07.25 / 09:00
הבלוגרית אולגה טוכשר ("המרכיב הסודי"), יחד עם חברת "פרימור", מגישים מתכון מקורי וטעים לרגל החופש הגדול: עוף סיני בזיגוג אשכוליות אדומות. מנה בסגנון אסיאתי, בשילוב מיץ אשכוליות אדומות המעניק למנה ארומה וטעם מיוחדים. המנה קלה להכנה, מתאימה לארוחת צהריים או ערב להנאת כל המשפחה.

מצרכים (לכ-2-3 מנות):
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
3/4 כוס קמח או קורנפלור (לגרסה ללא גלוטן)
1/2 כוס שמן לטיגון חצי עמוק
לזיגוג:
1 כוס מיץ אשכוליות אדומות סחוט טבעי של "פרימור"
2 כפות חומץ אורז
1/4 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כוס רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
1.5 כפות קורנפלור
3 כפות מים
להגשה:
1 כף שומשום
2 בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
- מכינים את העוף: טובלים את חתיכות העוף בקמח או קורנפלור ומנערים את העודפים.
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את חתיכות העוף עד להזהבה יפה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים באותה מחבת את כל מרכיבי הזיגוג, למעט הקורנפלור והמים, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. טועמים ומתקנים את הטעמים.
- מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים לתערובת חלקה. מוסיפים את התערובת למחבת, מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות עד שהזיגוג מתחיל להסמיך.
- מוסיפים את חתיכות העוף לזיגוג ומקפיצים למשל כמה דקות עד לכיסוי אחיד ומבריק מכל הצדדים.
- מפזרים מעל העוף שומשום ובצל ירוק ומגישים.