עוגת דבש קלאסית לראש השנה
אלדה נתנאל
08.09.25 / 09:31
העוגה המסורתית של ראש השנה , יש לה המון גרסאות אז החלטנו לנדב את הגרסה המובילה להכנה פשוטה ומהירה . אז שיהיה תאבון ושנה טובה ומתוקה

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק גדולה או שתי בינוניות):
3 ביצים
1 כוס סוכר חום כהה (או לבן אם אין)
½ כוס שמן קנולה
1 כוס דבש
1 כפית קינמון
½ כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)
¼ כפית ציפורן טחון (לא חובה)
2½ כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 כפית סודה לשתייה
1 כוס תה חזק (שחור או ירוק – מצונן)
½ כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה, לקישוט או בפנים)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
בקערה גדולה טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת אוורירית ובהירה.
מוסיפים את השמן והדבש וממשיכים לערבב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים.
מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לבלילה, לסירוגין עם התה, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
יוצקים לתבנית, מפזרים מעל אגוזים אם רוצים.
אופים כ־40–50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.