מתכון להכנת ספגטי בטטה עם פטריות ושום מתאים גם לטבעוניים

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('41590899-7bbb-4b6e-8fa4-ce23033d2e6e','/dyncontent/2025/10/21/d5617313-c1a5-4052-9c64-af2cf6fbdf85.jpeg',20254,'כתבה בקשות',525,78,true,55152,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('41590899-7bbb-4b6e-8fa4-ce23033d2e6e','/dyncontent/2025/8/6/b8a36b41-db27-45d0-8ea3-86cbf1d6be22.jpg',20249,'העתיד שלך מתחיל כאן',525,78,true,55152,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('41590899-7bbb-4b6e-8fa4-ce23033d2e6e','/dyncontent/2025/10/28/ae9e6ec9-83b3-4d2c-bd23-3c35a7f3d309.jpg',20289,'שימו לב: שינויים בקוי התח\"צ בהר נוף',525,78,true,55152,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('41590899-7bbb-4b6e-8fa4-ce23033d2e6e','/dyncontent/2025/10/20/88b6a1c0-2d1b-4173-95d9-ef38229ded44.jpg',20062,'למי מגיע עיטור?',525,78,true,55152,'Image','');},15]]);})

אין כמו מנה של ספגטי עם טוויסט כדי להפוך כל ארוחה למרשימה וחגיגית. המותג ברילה מעניק מתכון להכנת מנה של ספגטי בבטה עם פטריות ושום - שמתאים גם לטבעוניים. מדובר במנה עשירה, צבעונית ומלאה בטעמים, קלה להכנה ויפה להגשה חם או קר.

יחצ

מצרכים:

  • 320 גרם ספגטי בבטה ברילה (מס’ 13)
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 100 גרם שאלוט, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 600 גרם פטריות פרוסות
  • כף עלי תימין טריים
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 200 מ”ל ציר ירקות
  • 80 גרם אגוזי מלך
  • 20 גרם שמרי בירה תזונתיים
  • כפית מלח ים
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה ושומרים 150 מ”ל ממי הבישול.
  2. מחממים שמן זית במחבת, מטגנים שאלוט 3–4 דקות, מוסיפים שום ומבשלים עוד דקה.
  3. מוסיפים את הפטריות והתימין ומבשלים עד ריכוך והזהבה.
  4. מוסיפים רסק עגבניות ואת ציר הירקות ומביאים לרתיחה עדינה.
  5. טוחנים אגוזי מלך עם שמרי בירה, מלח ופטרוזיליה ליצירת “אבקת גבינה טבעונית”.
  6. מערבבים ⅔ מהתערובת עם הפסטה, מוסיפים בהדרגה מי בישול עד שמתקבל רוטב קרמי.
  7. מתבלים בפלפל שחור ומגישים עם יתרת ה”אבקה”.


בתאבון!

 

להצטרפות לקבוצות ועדכוני "ירושלים החרדית" בוואטסאפ לחצו כאן

מעוניינים להגיב? לדווח? צרו איתנו קשר במייל האדום [email protected]


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('04b89b94-eaf5-4d33-9e7a-93d62d14ebe5','/dyncontent/2025/10/28/ae9e6ec9-83b3-4d2c-bd23-3c35a7f3d309.jpg',20289,'שימו לב: שינויים בקוי התח\"צ בהר נוף',525,78,true,55154,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('04b89b94-eaf5-4d33-9e7a-93d62d14ebe5','/dyncontent/2025/10/27/484c10d9-0059-4ee6-88ef-eed2eaf1624e.jpeg',20283,'ירושלים נערכת לחורף',525,78,true,55154,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('04b89b94-eaf5-4d33-9e7a-93d62d14ebe5','/dyncontent/2025/10/20/88b6a1c0-2d1b-4173-95d9-ef38229ded44.jpg',20062,'למי מגיע עיטור?',525,78,true,55154,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('04b89b94-eaf5-4d33-9e7a-93d62d14ebe5','/dyncontent/2025/8/6/b8a36b41-db27-45d0-8ea3-86cbf1d6be22.jpg',20249,'העתיד שלך מתחיל כאן',525,78,true,55154,'Image','');},15]]);})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה