המנה שהתחפשה: אוניגירי – כדורי אורז עגול ממולאים בטונה
מנהל האתר
11.03.25 / 13:41
תגים:
מתכונים לפורים
מזל אדר דגים. בסעודת הפורים ובשבת הסמוכה לה, תחגגו בשמחה ובטעם טוב עם מתכון מנצח מאת טונה סטארקיסט לכדורי אורז עגול ממולאים בטונה שיפארו לכם את שולחן הסעודה. כשרות: בד"ץ עדה החרדית.

הנה לכם מתכון מושלם להגשה בשולחן הסעודה בפורים כמנת פתיחה או כנשנוש, וגם שדרוג מיוחד להגשה בסעודת השבת הסמוכה לפורים.
מצרכים:
לבצק:
- 3 כוסות אורז לסושי
- 5 כוסות מים (או בהתאם להוראות האריזה של האורז)
- 1/3 כוס חומץ אורז
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
למלית:
- 2 קופסאות טונה סטארקיסט במים
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף מיונז
לעיצוב:
- רצועות גזר
- רצועות בצל ירוק
- קצה של פלפל טינקרבל
- נתחי טונה בהירה ( מהתערובת שנשארה מהמילוי)
- 1 אצת נורי
- לגיוון: ניתן להוסיף למילוי קוביות אבוקדו קטנות (אופציה)
אופן ההכנה:
- שוטפים את האורז במסננת מתחת לברז מים קרים. עד שהמים נעשים שקופים.
- מעבירים את האורז לסיר עם 3.5 כוסות מים.
- מכסים את הסיר במכסה.
- מביאים את המים לרתיחה על אש גבוהה.
- כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שכל המים נספגים באורז.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
- מכינים תערובת חומץ אורז: בקלחת מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח ומבשלים קלות עד שהסוכר והמלח נמסים.
- מעבירים את האורז לקערה רחבה
- יוצקים את תערובת החומץ על האורז ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ.
- מקררים את האורז לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
- עיצוב האוניגירי: (מצטיידים ב2- קעריות קטנות, ניילון נצמד ומספריים)
- בקערית מערבבים את הטונה עם רוטב הצ'ילי מתוק והמיונז לתערובת אחידה.
- את רצועות הבצל הירוק שמים בכלי עם מי קרח כך שרצועות הבצל הירוק מסתלסלות.
- ממלאים קערה קטנה במים וטובלים את הידיים.
- פורסים ניילון נצמד לתוך קערה קטנה ומשאירים שוליים מהניילון.
- בעזרת ידיים רטובות מניחים בפנים את האורז יוצרים גומה.
- בתוך הגומה שמים 1-2 כפיות ממרח הטונה (אם רוצים מוסיפים קוביית אבוקדו).
- מניחים עוד אורז ומכסים את סלט הטונה.
- בעזרת שולי הניילון הנצמד אוספים את האורז, מעצבים ומהדקים לכדור עגול. מסירים את הניילון ומניחים בצד.
- עבור יצירת עיניים/ פה : יוצרים מהאצה עיגולים / ומשולשים קטנים בעזרת מספרים ומצמידים בעדינות על עיגול האורז.
- מוסיפים מעל לכל עיגול אורז: רצועות גזר/ בצל ירוק/ טונה/ קצה פלפל.
- מגישים לצד רוטב סויה, טריאקי, ספייסי מיונז.
סטארקיסט מאחלת לכל בית ישראל פורים שמח!