ירושלמים, קיבלתם הבוקר התרעה באפליקציה ללא אזעקה? ה"פוליגנים" אשמים



ההבדל בין התרעת האפליקציה לצופרי האזעקה נובע משיטות חישוב שונות • מערך ההתרעה פועל לפי קילומטרים רבועים ואילו הצופרים מופעלים לפי "פוליגונים" של יישובים

אילוסטרציה shutterstock

נעים להכיר - "פוליגון": ירושלמים רבים חוו הבוקר תופעה מבלבלת. הם קיבלו התרעה באפליקציית פיקוד העורף על שיגור טיל מתימן, אך לא נשמעו כלל צופרי אזעקה באיזור.  

מבדיקה של 'חדשות 12' עם פיקוד העורף מתברר כי לא מדובר בתקלה טכנית. ההסבר טמון במנגנון המורכב של מערכות ההגנה והחישוב של אזורי ההתרעה. מערכות ההתרעה והיירוט פועלות על בסיס גילוי מוקדם של שיגורי טילים באמצעות מכ"מים וחיישנים נוספים.

ככל שהגילוי מתבצע מוקדם יותר, כך החישוב של אזור הנפילה הצפוי רחב יותר ומצטמצם הולך ונעשה מדויק יותר ככל שהטיל ממשיך במסלול שלו.

שיטות שונות להתרעה

אפליקציית פיקוד העורף פועלת על בסיס מרחבי קילומטר רבוע ולא אך ורק לפי חלוקה ליישובים. מערך ההתרעה מחלק את המדינה לריבועי קילומטר, כאשר כל ריבוע מקבל התרעה בהתאם למיקום הגאוגרפי שלו ולא בהכרח לפי השיוך ליישוב מסוים. שיטה זו מאפשרת התרעה גם בשטחים פתוחים לאזרחים הנושאים טלפונים עם GPS פעיל.

הפעלת צופרים לפי "פוליגונים"

לעומת זאת, הפעלת צופרי האזעקה מתבצעת על פי עקרון של "פוליגון יישוב" - שטח גאוגרפי מוגדר מראש עבור כל יישוב, כמו הוד השרון, באר שבע, תל אביב או ירושלים. רק כאשר הפוליגון הספציפי נכלל בטווח האיום, הצופרים באותו מקום יופעלו.

במצבים מסוימים יכול להתרחש מצב שבו קילומטר רבוע הגובל ביישוב מקבל התרעה באפליקציה, אך ה"פוליגון" של היישוב עצמו לא מופעל מכיוון שהוא לא נחתך עם מסלול האיום הצפוי, ולכן לא תישמע שם אזעקה.

שיגורים אחרונים מתימן

הבוקר הודיע דובר צה"ל על יירוט טיל ששוגר מתימן, לאחר הפעלת התרעות באזורים שונים במרכז הארץ. בשעות אחר הצהריים בוצע שיגור נוסף, אך הטיל שיגרו המורדים החות'ים לא הצליח להגיע לשטח ישראל ונפל בדרכו.

 

להצטרפות לקבוצות ועדכוני "ירושלים החרדית" בוואטסאפ לחצו כאן

מעוניינים להגיב? לדווח? צרו איתנו קשר במייל האדום [email protected]


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה