'צומת התאונות' בשכונת רמות: "לפחות פעם בשבוע יש תאונה"
21.04.25 / 11:17
תחקיר 'ירושלים החרדית' בתיעוד ותמונות מהשטח: גל תאונות מדאיג נרשם בתקופה האחרונה בצמתים הראשיים בכניסות לשכונת רמות על ציר גולדה מאיר | התושבים מוטרדים ומתריעים נוכח הסכנה המתמשכת
תאונות "ברמות": שורת תאונות דרכים שאירעו בשבועות האחרונים בצירי התנועה המרכזיים בכניסה לשכונת רמות מעוררת דאגה בקרב תושבי האזור. רק אמש אירעה תאונה חמורה ברחוב אברהם רקנאטי פינת אברהם אידלזון, כאשר אוטובוס סטה מנתיבו ועלה על אי תנועה. בתאונה נפצעו שני אנשים באורח קל.
תאונה זו מצטרפת לשרשרת אירועים מדאיגה שהתרחשה לאחרונה באזור. בשבוע שעבר, ביום שלישי (15.4.25), אירעה תאונה בצומת יגאל ידין וגולדה מאיר שבה נפגעו שלושה בני אדם, בהם רוכב אופניים כבן 17 שנפצע באורח בינוני עם פגיעת ראש, ושני נוסעי רכב שנפגעו באורח קל. כל הפצועים פונו להמשך טיפול רפואי בבית החולים.
בתיעוד: זירת התאונה בצומת יגאל ידין וגולדה מאיר (עדכוני רמות)
ימים ספורים קודם לכן, ב-11 באפריל, דווח על שתי תאונות נוספות באזור רמות באותו יום - רוכב קורקינט שהחליק בכביש גולדה מאיר סמוך לעמק הארזים, ותאונה בין שני כלי רכב בירידה לכביש 1 מגולדה מאיר.
באותו יום ממש (10.4) אירעה תאונה נוספת בצומת גולדה מאיר ומינץ בשעות הערב.
גם בתחילת החודש נרשמו תאונות: ב-6 באפריל דווח על תאונה בצומת גולדה מאיר ואסירי ציון עם פצוע אחד במצב קל, וב-3 באפריל התקבל דיווח ראשוני על תאונת דרכים קשה ברחוב טללים. שבוע קודם לכן התאפיין אף הוא במספר תאונות דרכים באיזור.
תאונות אלו מצטרפות לאירוע חמור שהתרחש בדיוק לפני שנה, ב-27.4.24, כאשר אביו של השר במשרד החינוך חיים ביטון (ש"ס) נפצע באורח קשה בתאונת דרכים בצומת הרחובות מירסקי ורקנטי בשכונת רמות. באותה תאונה היו מעורבים מכונית השרד של השר ואוטובוס, ושני בני אדם נוספים נפצעו באורח בינוני וקל.
בתמונה: שרידי מכונית השרד של השר ביטון, בה נפצע אביו באורח קשה לפני שנה בצומת מירסקי ורקנטי
"בצומת הזה לפחות פעם בחודש יש תאונה," מעידים תושבי האזור המוטרדים מהמצב, כאשר הם מציינים כי בתקופה האחרונה אף גברה תדירות התאונות עד לכדי "פעם בשבוע בממוצע, ואף יותר מכך".
הרשויות מצידן החלו בפעולות למניעת תאונות נוספות, ולפני כשבועיים הודיעו כי בימים הקרובים יותקנו שלטי מדידת מהירות בנתיבי הירידה של שדרות גולדה מאיר.
השאלה המטרידה את תושבי האזור היא האם זו התשובה למכת התאונות? מדוע נגרמות כל כך הרבה תאונות בצמתים אלה? האם מדובר בתכנון לקוי של הצמתים, בעומס תנועה חריג, בהתנהגות נהגים לא זהירה, או בשילוב של כל אלה? התושבים דורשים פתרונות בטיחות נוספים באזור, מעבר לשלטי מדידת המהירות המתוכננים.