מאבק בקרית היובל: האם הוועדה המחוזית מתעלמת מהחלטת בית המשפט?

$(function(){})

 ברחוב הנטקה אושרו 51 יחידות דיור במקום וילה אחת בודדת | וזו רק תוכנית אחת מתוך 8 שמקודמות לטענת התושבים תוך חריגות מהותיות

רחוב הנטקה בקרית היובל (צילום: עמותת יובלים 2041)

(וילה) אחת - מי יודע? תושבי קרית היובל חוששים כי הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מתעלמת מהחלטת בית המשפט המחוזי ומנסה לקדם תוכניות בנייה חריגות, בניגוד למדיניותה הרשמית. במוקד העימות עומדת תוכנית ברחוב הנטקה 18, שם מתוכננים להחליף וילה בודדת במבנה בן עשר קומות עם 51 יחידות דיור.

כפי שפורסם בעבר ב"כל העיר", בית המשפט קיבל את טענות התושבים, והורה להחזיר את התוכנית לדיון חוזר בוועדה המחוזית – כדי לאפשר שמיעת התנגדויות באופן יסודי. אך בדיון שהתקיים באחרונה בוועדת התכנון המחוזית, החלו התושבים להבין ולחשוש שמדובר בדיון לפרוטוקול בלבד, ולא דיון שמתנהל "בלב פתוח ונפש חפצה", כפי שנפסק בהחלטת בית המשפט.

המדיניות הרשמית של הוועדה המחוזית קובעת כי לאורך תוואי הרכבת הקלה, תוכניות התחדשות עירונית יאושרו רק בשני מסלולים: איחוד חלקות בהיקף של לפחות 4 דונם, או בפרויקטים נקודתיים שמשלבים לפחות 50 אחוז שטחי תעסוקה.

במהלך הדיון האחרון נחשף כי ברחוב הנטקה מקודמות כיום לא-פחות משמונה תוכניות נפרדות, כל אחת על מגרש אחר, ללא ראייה תכנונית כוללת. התושבים מאמינים כי זהו ניסיון מכוון "לפצל את המציאות" כדי לעקוף את תנאי הסף שנקבעו במדיניות הרשמית.

החשש גבר כאשר יו"ר הוועדה, שירה תלמי-באבאי, ביקשה מהעירייה להציג "חוות דעת עדכנית" לגבי עמדתה – בקשה שנתפסה כניסיון לשנות את העמדה המקצועית של מהנדס העיר יואל אבן, אשר התנגד בעקביות לתוכניות שאינן עומדות בתנאי המדיניות.

עורכי הדין שירין ברגותי־מלחם ועופר גיטליץ, המייצגים את התושבים, הדגישו בדיון כי "הדרישה לאיחוד חלקות למינימום של ארבעה דונם בעינה עומדת, והמדיניות העירונית לא השתנתה". הם טוענים שהוועדה חייבת לפעול לפי המדיניות שהיא עצמה קבעה, ולא להחריג אזורים מסוימים בגלל לחצים חיצוניים.

אסף שפנייר, יו"ר מינהל קהילתי יובלים, הזהיר גם הוא: "אם נמשיך להחריג אזורים על פי דרישות יזמים, נאבד את היכולת לשמור על תכנון עירוני מאוזן, איכות חיים, וצביון קהילתי בר־קיימא".

למרות החלטת בית המשפט ועמדת העירייה העקבית במשך שנתיים, נראה כי הוועדה המחוזית ממשיכה לבחון אפשרויות להחרגות נוספות ואף מפעילה לחצים על העירייה לשנות את עמדתה. מצב זה מוביל לתסכול וחוסר אמון בקרב תושבים רבים, שתחושתם היא כי ירושלים אמנם מתחדשת, אך ללא תכנון מסודר שישמור על איכות החיים בשכונה.

להצטרפות לקבוצות ועדכוני "ירושלים החרדית" בוואטסאפ לחצו כאן

מעוניינים להגיב? לדווח? צרו איתנו קשר במייל האדום [email protected]


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה