לא עוצרים באדום: 98% מתושבי ירושלים נחשפו לתופעה המסוכנת | וכמה עברו בעצמם באור אדום?
24.03.25 / 21:23
סקר חדש חושף: כמעט כל תושבי העיר ראו נהגים עוברים באור אדום, ואחד מכל שישה הודה שעשה זאת בעצמו

"נורה אדומה". מסקר חדש שערכה עמותת אור ירוק באמצעות מכון המחקר "מאגר מוחות", עולה תמונה מדאיגה במיוחד בירושלים: 98 אחוז מתושבי העיר דיווחו כי ראו נהג חוצה צומת באור אדום לפחות פעם אחת בשנה האחרונה. נתון זה גבוה משמעותית מהממוצע הארצי, שגם הוא גבוה בצורה מדאיגה ועומד על 91 אחוז.
הסקר, שנערך במטרה לאמוד את היקף התופעה המסוכנת, מצביע על מגמה מדאיגה - זו השנה הרביעית ברציפות שנרשמת עלייה במספר הנהגים המדווחים על תופעה זו. בירושלים, כ-22 אחוז מהתושבים טענו כי ראו נהגים חוצים צומת באור אדום יותר מפעם אחת ועד ארבע פעמים בשנה האחרונה.
מה גורם לנהגים לעבור באדום? כ-77 אחוז מתושבי ירושלים והסביבה מאמינים כי הסיבה המרכזית היא הניסיון "לגנוב" את הרמזור - להספיק לחצות לפני שהאור מתחלף לאדום. רק 17 אחוז סבורים שהסיבה היא חוסר תשומת לב לרמזור עצמו.
נתון מטריד נוסף: 17 אחוז מתושבי ירושלים והסביבה הודו בכנות כי הם עצמם חצו צומת באור אדום לפחות פעם אחת בשנה האחרונה. במקביל, 80 אחוז מהנשאלים הביעו תמיכה בהצבת מצלמות רמזור במטרה לצמצם תאונות בצמתים.
לגבי הענישה, 60 אחוז מהנשאלים באזור ירושלים מאמינים כי החרמת הרכב ל-30 ימים או שלילת רישיון למי שנתפס עובר באדום תוביל למיגור התופעה, בעוד 19 אחוז סבורים שאמצעים אלה לא יהיו יעילים.
עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק, מתריע: "חציית צומת באור אדום היא אחת מעבירות התנועה הקשות והחמורות שיש, ונכון עושה המשטרה כשהיא מורידה את ספי אכיפת המהירות בצמתים כדי לצמצם את הנהיגה במהירות מופרזת או כזאת שאיננה מותאמת לתנאי הדרך ובכך גם לצמצם את מספר הנהגים שעוברים באדום. רוב הנהגים מאיצים לפני שהם נכנסים לצומת כדי להספיק ו'לגנוב' את הרמזור. על הנהגים לדעת, כי אם ייכנסו לצומת ברמזור אדום ובמהירות גבוהה ייתפסו וייענשו בחומרה. במקביל, יש להתקין עוד מצלמות רמזור בצמתים האדומים מרובי התאונות. שנת 2024 הייתה הקטלנית ביותר בכמעט שני עשורים ולכן אנחנו חייבים לעשות דברים אחרת למען הגברת ההתרעה לנהגים שחוצים צומת באור אדום".