הר-נונה: "צו הארנונה השערורייתי בירושלים יקרוס בבג"ץ"

$(function(){})

עולים מדרגה: תושבים הגישו עתירה נגד העלאת תעריפי הארנונה שהשפיעה על כ-13,000 בתי אב בבניינים חדשים ברחבי העיר ללא קשר למיקומם

הזינוק בארנונה (צילום: מטה המאבק)

עותרים לבג"ץ. "מי שסבור שניתן להטיל את תעריף הארנונה היקר בארץ על בעל דירה בנוה יעקב או בקרית היובל בצורה זהה לחלוטין לבעל דירה ברחביה או בטלביה – יגלה מהר מאוד שבמדינת ישראל יש בית משפט, והוא ייאלץ לתת תשובות לשופטים." במילים נחרצות אלו מביעים עורכי הדין ד"ר מתן גוטמן ועו"ד ניר פרידמן את ביטחונם בעתירה שהגישו לבג"ץ כנגד השינוי בתעריפי הארנונה בירושלים.

החלטת מועצת העיר מחודש מאי האחרון הובילה להוספת סיווג חדש בתעריפי הארנונה – "תעריף בניינים חדשים" – אשר העלה את גובה הארנונה בבניינים שאוכלסו אחרי 1.1.2020 לרמת סיווג א', הגבוה ביותר, ללא קשר למיקומם בעיר. המשמעות עבור כ-13,000 משפחות הייתה זינוק של עשרות אחוזים בתעריף הארנונה.

שרי הפנים והאוצר – משה ארבל ובצלאל סמוטריץ' – אישרו את העלאת הארנונה החריגה, והם אלו שנגדם הוגשה העתירה לבג"ץ, בהיותם הסמכות הקובעת את תעריפי הארנונה. "כתוצאה מהאישור החריג לאלפי משקי בית בשכונות המוחלשות ביותר בעיר ירושלים, תשלומי הארנונה קפצו בעשרות אחוזים עד לעלייה בלתי נתפסת של 140 אחוזים", נכתב בעתירה.

העיוות הגדול ביותר חל כלפי למעלה מ-2,000 בתי אב, מרביתם במזרח העיר, שבשל הבניין החדש שבו הם מתגוררים, קפצו מסיווג ד' לסיווג א' – עלייה של 130 אחוז בתעריף הארנונה, מ-4,000 שקל בשנה לכ-9,000 שקל בשנה.

גם בפרויקטים חדשים של התחדשות עירונית בקרית היובל ובפסגת זאב הארנונה עלתה בכ-70 אחוז, שווה ערך לאלפי שקלים בשנה. התופעה פשטה גם בשכונות רמת שלמה, ארנונה, ארמון הנציב, רוממה ועוד.

עוד בנושא:

חוות דעת שמאית שצורפה לעתירה מדגישה את האבסורד: "כיום שיעור הארנונה שנגבה ממחזיק בדירת מגורים שאוכלסה לאחר שנת 2020 בשכונת נווה יעקב או בשכונת שועפאט המצויות באשכול חברתי-כלכלי הנמוך ביותר – 1 (אזור ד' בצו הארנונה) שנרכשה בסך של כ-14,000 שקל עד 26,000 שקל למ"ר בממוצע זהה לחלוטין לתעריף ארנונה של מחזיק דירה בשכונות היוקרתיות ביותר בעיר כגון טלביה או רחביה המצויות באשכול חברתי-כלכלי 9 (אזור א' בצו הארנונה) שנרכשה בסך של כ-60,000 עד 99,000 שקל למ"ר בממוצע. לקרוא ולא להאמין".

העתירה מצביעה גם על עיוותים אחרים, כמו למשל בבניינים שעברו תמ"א 38, בהם דיירים ותיקים משלמים את תעריף הארנונה הישן בעוד דיירים חדשים באותו בניין משלמים תעריף הגבוה בעשרות אחוזים: "משפחה חד הורית השוכרת דירה חדשה שנוספה בפרויקט תמ"א בבניין ברח' זנגוויל 15 בשכונת קרית היובל (אזור ג' וסוג בנין 2) משלמת ארנונה לפי תעריף של 105.93 שקל למ"ר, ואילו השכנים, בעלי דירות, באותו בניין ממש משלמים ארנונה לפי תעריף של 63.21 שקל למ"ר. כ-70 אחוז הפרש בין שכנים באותו בניין".

מעיריית ירושלים נמסר: "התייחסות העירייה תינתן כמקובל בבית המשפט, לאחר לימוד העתירה לפרטיה".

להצטרפות לקבוצות ועדכוני "ירושלים החרדית" בוואטסאפ לחצו כאן

מעוניינים להגיב? לדווח? צרו איתנו קשר במייל האדום [email protected]


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה