"טשרניחובסקי ניצח": בימ"ש ביטל את תוכנית המגדלים החריגה בשכונה הירושלמית

$(function(){})

בית המשפט המחוזי קבע כי תוכנית פינוי-בינוי בשכונה סותרת את תוכנית האב והוועדה המחוזית תידרש לדון מחדש בהתנגדויות התושבים

הרחוב הצר מול המגדלים הצפויים | מטה המאבק

"רסקו אותם". תושבי שכונת רסקו בירושלים רשמו השבוע ניצחון משמעותי בבית המשפט המחוזי, בשבתו כבית המשפט לעניינים מנהליים. השופט אילן סלע פסק כי תוכנית פינוי־בינוי שאישרה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה אינה תואמת את תוכנית האב של השכונה — ועל כן תבוטל במתכונתה הנוכחית.

התוכנית השנויה במחלוקת, פרי יוזמתן של עיריית ירושלים והרשות לפיתוח העיר, תוכננה לרחובות טשרניחובסקי 68 ושמעוני 39 - רחובות צרים וחד־סטריים. היא כללה הקמת מגדל בן 23 קומות ושלושה בניינים נוספים בני 10 קומות, עם סך כולל של 298 דירות, לצד סלילת מנהרה למעבר של 400 כלי רכב.

למרות שתוכנית האב הגדירה את האזור כמתחם המיועד לפיתוח מתון עם בנייה של עד 8 קומות בלבד, אישרה הוועדה המחוזית את התוכנית באוגוסט 2024. זאת, למרות שהמגדל המתוכנן גבוה כמעט פי שלושה מההגבלה בתוכנית האב. בתגובה הוגשו כ-400 התנגדויות של תושבי השכונה, אך הוועדה המחוזית דחתה אותן.

מאות תושבים התאגדו והגישו עתירה לבית המשפט המחוזי באמצעות עוה"ד רפי אטינגר ועודד אפיק. העתירה הופנתה נגד הוועדה המחוזית והעומדת בראשה, שירה תלמי באבאי, וכן נגד הוועדה המקומית לתכנון, העירייה והרשות לפיתוח ירושלים.

השופט סלע קיבל את טענות העותרים וקבע: "הגם שניתן לחרוג במידת מה מההוראות בכל הנוגע למקרקעין מושא הערעור, החריגה צריכה להיות בהלימה להוראות התוכנית ביחס למתחם, בשים לב לכך שהוראות אלה חלות גם על המקרקעין. התוכנית שאושרה אינה עולה בקנה אחד עם האמור".

בתחילה טענה הוועדה המחוזית כי לא היו מגבלות גובה במתחם, אך בהמשך שינתה את עמדתה וקיבלה את טענת התושבים שהפרויקט אינו תואם את תוכנית האב. בית המשפט קבע כי ההחלטה מה-26 באוגוסט 2024 לאישור התוכנית מבוטלת והורה להשיב את הדיון לוועדה "על מנת שתינתן החלטה חדשה בתוכנית לאחר שיתקיים דיון פומבי לשם שמיעה נוספת של המתנגדים, וזאת בהתחשב בתוכנית האב".

דורית פרי, תושבת רסקו שנמנית עם מגישי העתירה, הגדירה את ההחלטה כתקדימית: "מדובר בהחלטה תקדימית והסכמה תקדימית לא פחות של ועדת התכנון המחוזית, שמודה כי אושרה תוכנית שאינה תואמת את תוכנית האב לשכונה". לדבריה, "מיקום השכונה שלנו הוא ליד האזור ההיסטורי. ניסינו להסביר את זה בשלב הדיון בהתנגדויות וטענו שיש עוד חלופות, אך יו"ר הוועדה המחוזית, חברי הוועדה, כולל הוועדה המקומית בראשותו של אליעזר ראוכברגר, זרקו אותנו מכל המדרגות. הסיפור חמור עוד יותר כי לא מדובר בתוכנית שיזמה חברת נדל"ן, אלא עיריית ירושלים עצמה. היום השופט קבע שהוועדה לא יכולה לעשות מה שהיא רוצה ולפרוץ תוכנית אב".

פרי הוסיפה כי היא "מקווה שהפסיקה תהיה נקודת אזהרה לוועדה המחוזית ולעירייה, שיבינו שהם לא יכולים למרוח את הציבור, לפעול ב'שיטת מצליח' ולעקוף את החוק. יש גבול. אנחנו, תושבי רסקו, חכמים שלאחר מעשה. בקטמונים, למשל, שם קודמו תוכניות דומות החורגות מתוכנית האב, לא היה מי שיתארגן, אנחנו רואים מה קורה שם ובקריית יובל, והבנו מה הולך ליפול עלינו. ידענו שאם התוכנית הזו יוצאת לפועל, הלכה רסקו".

עיריית ירושלים מסרה בתגובה: "מדובר בתוכנית התחדשות עירונית חשובה ומשמעותית לירושלים. ההליך בבית המשפט המחוזי הסתיים בהסכמת כל הצדדים, לפיה הוועדה המחוזית תיתן החלטה חדשה לאחר שתקיים דיון פומבי, שבמסגרתו יישמעו שוב המתנגדים".

הוועדה המחוזית סירבה להגיב לידיעה.

להצטרפות לקבוצות ועדכוני "ירושלים החרדית" בוואטסאפ לחצו כאן

מעוניינים להגיב? לדווח? צרו איתנו קשר במייל האדום [email protected]


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה