הקב"ט מתריע: עשרות יידוי אבנים על אוטובוסים בירושלים

$(function(){})

קב"ט סופרבוס: "אלה מעשי קונדס, אבל מסוכנים. בנס לא היו נפגעים עד כה"

הנזק לאוטובוס

"המיידה אבן". בעקבות השבתת קו האוטובוס בבית וגן בשל הכאתו של נהג עד כדי שבר בידו, מתברר כי לפחות כ-20 מקרים של זריקת אבנים על אוטובוסים אירעו בשלושת החודשים האחרונים בירושלים. למרות שעד כה לא נרשמו נפגעים בנפש, ונגרם נזק לאוטובוסים בלבד, חברת סופרבוס והמשטרה מתייחסות למצב בחומרה.

"עיקר המקרים הם בשכונת הר חומה ובשכונת רמות", סיפר ל"מיינט ירושלים" הקב"ט הראשי של סופרבוס בירושלים, משה טוטיאן. "מי שזורקים את האבנים הם נערים בגילאי 12 עד 17 בערך, בשתי השכונות".

לדברי טוטיאן, לא מדובר בעניין מגזרי. "אין קשר בין מה שקורה ברמות למה שקורה בהר חומה", הוא מדגיש, "אלו שתי אוכלוסיות שונות, ברמות בעיקר חרדים בהר חומה חילונים ודתיים. זה לא סיפור מגזרי אלא ונדליזם של בני נוער. זיהינו למשל בהר חומה שהמקרים מתרחשים ברחוב אליהו קורן, שהפך מוקד מפגש לבני נוער. אלה מעשי קונדס וונדליזם לשמו".

"לפי מה שאני מבין גם מדיבור עם חוקרים במשטרה חלק מהוונדליזם זה לשם ונדליזם וחלק בגלל מקרה שהיה עם נהג", מפרט טוטיאן. "מספיק שנהג לא עצר יום אחד, למחרת זורקים אבנים על אוטובוס גם אם זה לא אותו נהג. גם אם הנהג לא עצר בתחנה והוא אשם במאה אחוז זה מעשה חמור ולא אמור לקרות".

בתחילת השבוע, ככל הנראה ברוח פורים, הוונדליזם הסלים. "ביום שני האחרון, נערים בהר חומה סגרו את ברזי החירום המאפשרים פינוי של נוסעים במצב חירום ואשר פתיחתם גורמת להשבתת האוטובוס. כשהנהג ירד לסדר את זה הנערים לקחו את המטף וריססו את נוסעי האוטובוס לשם שעשוע. הגיעה ניידת למקום, השוטרים בדקו את הדברים ולקחו עדות ראשונית. את המצלמות באוטובוס אנחנו נעביר למשטרה".

עוד בנושא:
בעקבות 'סופרבוס': המינהל הקהילתי בבית וגן מבקש עזרת התושבים במיגור האלימות

בינתיים מנסים בחברת האוטובוסים לפעול מול גורמי החינוך והקהילה לצורך מניעה. "אנחנו פונים לבתי ספר, לישיבות ולרבנים ומנסים לייצר שיח. אני יודע שלפחות ברמות נכנסים לישיבות ומדברים עם הרבנים, לפעמים זה עוזר. בהר חומה אין שוטר קהילתי ולכן הדברים יותר מורכבים, אבל המינהל הקהילתי עובד איתנו ומנסים לתפוס את הנערים על חם".

נוסעים מבוגרים רבים סבורים כי ההורים הם שצריכים לקחת אחריות על המעשים של ילדיהם. "הורים צריכים לבדוק מה קורה עם הילד ולהסביר לו את חומרת המעשה שלו", אמר נוסע מתוסכל שמשתמש קבוע בתחבורה הציבורית. "אם ההורים והמבוגרים יקחו אחריות ויצטרכו לשלם על הנזק יהיו פחות מקרים כאלה. וגם באוטובוס, מותר לנוסעים האחרים להעיר לנערים או לקרוא למשטרה, לא צריך לחכות שיקרה משהו".

ממשטרת ישראל נמסר: "אנו רואים בחומרה מעשי בריונות ואלימות במרחב הציבורי, בפרט כשאלו מופנים כלפי משרתי ציבור ונהגי אוטובוסים. המשטרה מתיייחסת לכל מקרה של אלימות ותקיפת נהגי התחבורה הציבורית בכובד ראש, וכל דיווח או תלונה בנושא מטופלים במקצועיות וביסודיות במטרה למצות את הדין עם המעורבים.

"נציין כי מתחילת השנה הוגשו חמש תלונות ובעקבות חקירות שנפתחו, בארבע מתוכן נעצרו חשודים והחקירה עודנה מתנהלת, תוך ביצוע מגוון פעולות במטרה להגיע לחקר האמת. לצד זאת, בוצעו פגישות עבודה עם חברות תחבורה ציבורית על מנת לחזק את הקשר ולהגביר את תחושת הביטחון של הנהגים לצד הבנת הליכים ותיאום ציפיות לטיפול מיטבי הכולל גם הגשת תלונה במשטרה. נמשיך לפעול בנחישות נגד אותם פורעי חוק אלימים הפוגעים בציבור הנוסעים ונהגי אוטובוסים שנותנים שירות לתושבי ירושלים והמבקרים בה".

להצטרפות לקבוצות ועדכוני "ירושלים החרדית" בוואטסאפ לחצו כאן

מעוניינים להגיב? לדווח? צרו איתנו קשר במייל האדום [email protected]


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה