על מי היא "עובדת"? עובדת סוציאלית תומכת-חמאס ביקשה לקבל אזרחות
27.02.25 / 09:23
בעיריית ירושלים לא היו מודעים לתמיכתה בטרור, משרד הפנים עקב אחריה וחשף את פרסומיה החמורים | שופט בית המשפט המחוזי קבע כי "הפרסומים הם בעלי גוון ברור של תמיכה בטרור האכזרי" ואישר את החלטת משרד הפנים

"אזרחית למופת". בית המשפט המחוזי בירושלים דחה לאחרונה עתירה של עובדת סוציאלית ממזרח העיר שמשרד הפנים סירב להעניק לה אזרחות. העותרת היא תושבת סילוואן, אשר העניקה שירותים לעירייה ולאחר 7 באוקטובר פרסמה בפייסבוק סטטוסים ובהם תמיכה בארגון החמאס.
מתברר כי בעיריית ירושלים לא היו מודעים לפרסומים של העובדת, אבל במשרד הפנים דווקא כן עקבו אחריה, ולכן הודיעו לה כי הם דוחים את בקשתה לקבל אזרחות. בלי להסס, היא עתרה לבית המשפט, ולאחרונה החליט השופט רם וינוגרד, סגן נשיא בית המשפט המחוזי ירושלים, לדחות את הבקשה.
בהחלטה של בית המשפט נכתב בין היתר: "הפרסומים הם בעלי גוון ברור של תמיכה בטרור האכזרי שעשה ועושה שמות בישראל".
מעיריית ירושלים נמסר: "עיריית ירושלים נוקטת בגישה מחמירה כלפי כל גילוי שנאה, הסתה וגזענות ופועלת בכל הכלים העומדים לרשותה בחוק למיגור התופעות הללו.
"אשר למקרה המדובר, מבדיקה עולה כי העובדת לא עבדה בעירייה אלא הועסקה על ידי גורם חיצוני המספק שירותים לעירייה, ובכל מקרה סיימה עבודתה בשנת 2023. הן ההתבטאויות והן ההליך המשפטי אשר דווח עליהם בתקשורת לא הגיעו לידי העירייה".
האירוע המדאיג שב והעלה את הטענות ולפיהן עיריית ירושלים מעסיקה עובדים המביעים תמיכה בחמאס. המקרה החמור והבולט מכולם, היה בחודש כסלו ה'תשפ"ב (נובמבר 2021) כאשר השייח' פאדי אבו שחידם (42), אב לארבעה ממחנה הפליטים שועפט, רצח אזרח בעיר העתיקה בירושלים ופצע ארבעה נוספים. זמן קצר לאחר האירוע התברר כי הוא הועסק על ידי העירייה כמורה לאסלאם בבית הספר התיכון 'ראשידיה' שבעיר העתיקה. ראש העירייה, משה ליאון טען בשעתו: "לא קיבלנו עליו שום התרעה או הודעה".
בתוך כך ועדת החינוך של הכנסת קיימה דיון נוסף בהצעת חוק שתמנע העסקת עובד הוראה בעל תואר אקדמי מהרשות הפלסטינית. לחברי הכנסת נמסר כי בעשור האחרון, 11% מהמורים החדשים הם בעלי תואר אקדמי מהרשות הפלסטינית, ומתוכם 62% מלמדים במזרח ירושלים.