מאיר סחיווסחורדר איבד את משפחתו ב'סבארו' - והיום ניצח את הרש"פ בבית המשפט



עו"ד מאיר סחיווסחורדר, ששכל את הוריו ושלושת אחיו הקטנים בפיגוע במסעדת סבארו, הוביל למהפך משפטי: הרשות הפלסטינית תחויב בעשרות מיליוני שקלים פיצויים למשפחות הקורבנות

הפיגוע במסעדת סבארו. צילום: אבי אוחיון - לע"מ

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע היום (שלישי) פסק דין היסטורי המחייב את הרשות הפלסטינית ואש"ף לפצות את משפחות קורבנות פיגוע סבארו. הפיצוי נקבע על רקע העברת כספים מתמשכת מהרשות למשפחות אסירים ביטחוניים, והוא מתבסס על פסיקת בית המשפט העליון משנת 2022 הקובעת כי תמיכה כלכלית זו הופכת את הרשות לשותפה בעוולות שגרמו המחבלים.

ההליך המשפטי, שנמשך למעלה מ-20 שנה, כלל שתי תביעות נפרדות. אחד התובעים המרכזיים, עו"ד מאיר סחיווסחורדר, איבד את הוריו ושלושת אחיו הקטנים בפיגוע. כיום הוא מייצג כ-80 ישראלים נפגעי פיגועים מתקופת האינתיפאדה השנייה, ולאחרונה החל לייצג גם משפחות של קורבנות מסיבת הנובה והטבח בכפר עזה.

משמעות פסק הדין היא יצירת תקדים המאפשר לנפגעי פעולות איבה ומשפחותיהם לתבוע פיצויים מהרשות הפלסטינית, בסכום של עד 10 מיליון שקלים עבור כל קורבן. הפיצויים צפויים להגיע מכספים שמדינת ישראל מקזזת מהרשות הפלסטינית מאז 2018, עליהם קיים כיום צו עיקול של משרד האוצר.

לדברי עו"ד סחיווסחורדר: "מדינת ישראל, דרך בית המשפט, תביא לכך שהטרור המשתולל ייעצר, כי הפלסטינים לא יוכלו לעמוד בזה מבחינה כלכלית. זה יביא למשפחות הקורבנות מזור ויפחית משמעותית את הטרור".

עו"ד מאיר סחיווסחורדר

הפיגוע במסעדת סבארו נצרב בזיכרון הישראלי כאחד מהפיגועים הקשים ביותר שידע הציבור הישראלי. הוא התרחש בצהרי יום חמישי ב-9 באוגוסט 2001, כ' באב תשס"א, כשמחבל מתאבד פלסטיני, פעיל חמאס בשם עז א-דין אל-מסרי (24), פוצץ מטען חבלה גדול במיוחד שהוטמן בגיטרה אותה נשא, במסעדת סבארו שברחוב יפו (צומת האיקסים).

בפיגוע נרצחו 16 ישראלים, (8 מתוכם ילדים) וכ-140 נפצעו, והוא נחשב לאחד הפיגועים הקטלניים ביותר של האינתיפאדה השנייה. בין הרוגי הפיגוע היו חמישה בני משפחה אחת, משפחת סחיווסחורדר, שהגיעו לישראל מהולנד: אבי המשפחה מרדכי, רעייתו, ושלושה מילדיהם. שני ילדים נוספים מהמשפחה נפצעו קשה. פצועה נוספת היתה חנה טובה פיינר-נחנברג, שנפצעה באורח קשה בפיגוע ושקעה בתרדמת עד מותה, 22 שנה לאחר מכן.

המחבל  הובל למקום על ידי אחלאם תמימי, עיתונאית וסטודנטית באוניברסיטת ביר זית שהיתה אז בת 20, לאחר שהתחפשה לתיירת יהודייה. בגין מעשיה (שכללו גם הנחת מטען חבלה בסופר מרקט) נגזרו עליה  16 מאסרי עולם, אך היא שוחררה מהכלא במסגרת עסקת שליט והועברה לירדן. המחבלת זכתה לכבוד והערצה בחברה הפלסטינית, וניתנה לה משרת הנחיית תוכנית טלוויזיה המשבחת את המחבלים וקוראת לביצוע פיגועים.

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה