בקרוב: עליית מחירים דרמטית בתחבורה הציבורית בירושלים
02.11.24 / 20:57
החל מינואר 2025, מחיר נסיעה בודדת יתייקר ב-25% ויעמוד על 8 שקלים במקום 6 שקלים. במקביל, תורחב רפורמת 'צדק תחבורתי' שתעניק הנחות משמעותיות לתושבי השכונות המוחלשות ונסיעה חינם מגיל 67
במסגרת תקציב המדינה לשנת 2025, סיכמו משרדי האוצר והתחבורה על העלאה משמעותית בתעריפי התחבורה הציבורית בירושלים. ההחלטה, שתיכנס לתוקף בינואר 2025, תחול על כל אמצעי התחבורה הציבורית בעיר - הן על האוטובוסים והן על הרכבת הקלה.
העלאת המחירים לא תסתכם רק בנסיעות הבודדות - גם מחירי המנויים השונים (שבועי, חודשי ושנתי) צפויים להתייקר באופן משמעותי, דבר שעלול להוביל לתוספת הוצאה של מאות שקלים בשנה לנוסע.
לצד העלאת המחירים, הוחלט על הרחבת רפורמת 'צדק תחבורתי' בהובלת שרת התחבורה מירי רגב. במסגרת זו, יורד גיל הזכאות לנסיעה חינם ל-67 (במקום 75), ותושבי השכונות המוחלשות - בעיקר במגזר הערבי והחרדי - יזכו להנחה של 50% בתעריפי הנסיעה. מנגד, תושבי השכונות המבוססות יותר (אשכול סוציו-אקונומי 5 ומעלה) לא ייהנו מההנחות.
העלאת המחירים נועדה למנוע קיצוץ של כ-769 מיליון שקלים בתקציב משרד התחבורה, ובמשרד טוענים כי היא תאפשר להגדיל את התקציבים לבטיחות בדרכים ולטיפול בכבישים. בנוסף, הוקצו כ-250 מיליון שקל לטובת שדרוג השירות, אם כי טרם הוחלט על אופן חלוקת המשאבים.
חשוב לציין כי למרות ההתייקרות, מחירי התחבורה הציבורית בישראל עדיין נמוכים משמעותית בהשוואה למדינות אחרות בעולם, כאשר המדינה ממשיכה לסבסד חלק נכבד מהעלות. מצב זה מעורר ביקורת מצד ארגוני תחבורה הטוענים כי יש להעלות את המחירים כדי לממן שיפורים משמעותיים בשירות, כמו תוספת קווים ונסיעות.