המנה שהתחפשה: אוניגירי – כדורי אורז עגול ממולאים בטונה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('50c1aaf6-5b24-47b1-9401-17296eaa142d','/dyncontent/2025/8/6/b8a36b41-db27-45d0-8ea3-86cbf1d6be22.jpg',20249,'העתיד שלך מתחיל כאן',525,78,true,55152,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('50c1aaf6-5b24-47b1-9401-17296eaa142d','/dyncontent/2025/10/28/ae9e6ec9-83b3-4d2c-bd23-3c35a7f3d309.jpg',20289,'שימו לב: שינויים בקוי התח\"צ בהר נוף',525,78,true,55152,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('50c1aaf6-5b24-47b1-9401-17296eaa142d','/dyncontent/2025/10/20/88b6a1c0-2d1b-4173-95d9-ef38229ded44.jpg',20062,'למי מגיע עיטור?',525,78,true,55152,'Image','');},15]]);})

מזל אדר דגים. בסעודת הפורים ובשבת הסמוכה לה, תחגגו בשמחה ובטעם טוב עם מתכון מנצח מאת טונה סטארקיסט לכדורי אורז עגול ממולאים בטונה שיפארו לכם את שולחן הסעודה. כשרות: בד"ץ עדה החרדית.

מנה מחופשת. סטארקיסט

הנה לכם מתכון מושלם להגשה בשולחן הסעודה בפורים כמנת פתיחה או כנשנוש, וגם שדרוג מיוחד להגשה בסעודת השבת הסמוכה לפורים.

מצרכים:

לבצק:

  • 3 כוסות אורז לסושי
  • 5 כוסות מים (או בהתאם להוראות האריזה של האורז)
  • 1/3 כוס חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח

למלית:

  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט במים
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף מיונז

לעיצוב:

  • רצועות גזר
  • רצועות בצל ירוק
  • קצה של פלפל טינקרבל
  • נתחי טונה בהירה ( מהתערובת שנשארה מהמילוי)
  • 1 אצת נורי
  • לגיוון: ניתן להוסיף למילוי קוביות אבוקדו קטנות (אופציה)

 

אופן ההכנה:

  • שוטפים את האורז במסננת מתחת לברז מים קרים. עד שהמים נעשים שקופים.
  • מעבירים את האורז לסיר עם 3.5 כוסות מים.
  • מכסים את הסיר במכסה.
  • מביאים את המים לרתיחה על אש גבוהה.
  • כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שכל המים נספגים באורז.
  • מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
  • מכינים תערובת חומץ אורז: בקלחת מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח ומבשלים קלות עד שהסוכר והמלח נמסים.
  • מעבירים את האורז לקערה רחבה
  • יוצקים את תערובת החומץ על האורז ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ.
  • מקררים את האורז לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
  • עיצוב האוניגירי: (מצטיידים ב2- קעריות קטנות, ניילון נצמד ומספריים)
  • בקערית מערבבים את הטונה עם רוטב הצ'ילי מתוק והמיונז לתערובת אחידה.
  • את רצועות הבצל הירוק שמים בכלי עם מי קרח כך שרצועות הבצל הירוק מסתלסלות.
  • ממלאים קערה קטנה במים וטובלים את הידיים.
  • פורסים ניילון נצמד לתוך קערה קטנה ומשאירים שוליים מהניילון.
  • בעזרת ידיים רטובות מניחים בפנים את האורז יוצרים גומה.
  • בתוך הגומה שמים 1-2 כפיות ממרח הטונה (אם רוצים מוסיפים קוביית אבוקדו).
  • מניחים עוד אורז ומכסים את סלט הטונה.
  • בעזרת שולי הניילון הנצמד אוספים את האורז, מעצבים ומהדקים לכדור עגול. מסירים את הניילון ומניחים בצד.
  • עבור יצירת עיניים/ פה : יוצרים מהאצה עיגולים / ומשולשים קטנים בעזרת מספרים ומצמידים בעדינות על עיגול האורז.
  • מוסיפים מעל לכל עיגול אורז: רצועות גזר/ בצל ירוק/ טונה/ קצה פלפל.
  • מגישים לצד רוטב סויה, טריאקי, ספייסי מיונז.

 

סטארקיסט מאחלת לכל בית ישראל פורים שמח!

 

 

 

להצטרפות לקבוצות ועדכוני "ירושלים החרדית" בוואטסאפ לחצו כאן

מעוניינים להגיב? לדווח? צרו איתנו קשר במייל האדום [email protected]


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('80022545-483b-46fc-aa31-d51d3b9792eb','/dyncontent/2025/10/20/88b6a1c0-2d1b-4173-95d9-ef38229ded44.jpg',20062,'למי מגיע עיטור?',525,78,true,55154,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('80022545-483b-46fc-aa31-d51d3b9792eb','/dyncontent/2025/8/6/b8a36b41-db27-45d0-8ea3-86cbf1d6be22.jpg',20249,'העתיד שלך מתחיל כאן',525,78,true,55154,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('80022545-483b-46fc-aa31-d51d3b9792eb','/dyncontent/2025/10/28/ae9e6ec9-83b3-4d2c-bd23-3c35a7f3d309.jpg',20289,'שימו לב: שינויים בקוי התח\"צ בהר נוף',525,78,true,55154,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('80022545-483b-46fc-aa31-d51d3b9792eb','/dyncontent/2025/10/27/484c10d9-0059-4ee6-88ef-eed2eaf1624e.jpeg',20283,'ירושלים נערכת לחורף',525,78,true,55154,'Image','');},15]]);})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה